Sidor

lördag 25 november 2017

Pikant schnitzel med pressad potatis

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Väldigt gott, med härligt kryddstark smak på köttet. Men väldigt torrt utan sås, hade gärna haft en tazatziki eller annan kall sås till.
Tog mig friheten att hoppa över koriandern, då jag inte gillar det, så skriver den inom parentes!


4 portioner

8 tunna skivor skinkstek (ca 700 g)
1 tsk malen spiskummin
(1 tsk malen koriander)
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen fänkål
1 tsk malen kanel
1 tsk paprikapulver
Rivet skal och juice av 1 lime
Olivolja och smör till stekning
Salt, peppar

Rosta spiskummin, (koriander), kardemumma och fänkål i en stekpanna några minuter. Blanda kanel, paprikapulver, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fördela kryddblandningen över köttskivorna. Stek köttet i en blandning av smör och olivolja. Garnera med rivet limeskal, pressa limejuicen över och salta lätt. Servera med pressad potatis och en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar