Sidor

lördag 25 november 2017

Korngryn med fläsk

Ett recept ur boken Hela Sveriges husman. Hade korngryn i skåpet sen jag testade göra pölsa förut, så tyckte det passade perfekt att testa detta receptet. Och gott var det! Gick snabbt att göra också.


4 portioner

3 gula lökar
4 dl korngryn (gärna helgryn)
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 äpplen
50-70 g rucola (senapskål)
3 msk riven pepparrot
3 dl gräddfil
500 g magert rimmat eller färskt fläsk
Smör och/eller rapsolja

Skala och finhacka löken. Fräs den i lite smör och/eller rapsolja i en stekpanna tills den blir genomskinlig. Tillsätt korngrynen och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka enligt anvisning på förpackningen. Skala äpplena och skär i klyftor. Grovhacka rucolan. Blanda med korngrynen. Blanda pepparroten i gräddfilen. Skär fläsket i skivor och stek dem i stekpanna. Servera genast tillsammans med korngryn och gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar