Sidor

fredag 10 november 2017

Kantarellbiffar

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Väldigt goda biffar! Tycker att de höll ihop bra för ovanlighetens skull, annars gör jag ofta biffar som lätt ramlar isär. Men saknade en sås till, tzatziki hade  nog passat bra till. 


Ca 10 biffar

800 g förvällda kantareller (eller 4 burkar a 184 g)
2 gula lökar
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
Smör, olja
Salt, vitpeppar

Skölj ev burksvampen. Finhacka kantarellerna. Skala och finhacka lökarna. Fräs löken i 1 msk smör några minuter. Blanda löken med kantareller, ägg, mjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till ca 10 biffar. Vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i smör och olja i en stekpanna. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar