Sidor

fredag 3 november 2017

Fiskkakor med spenatcrème

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Var svårt att få biffarna att hålla ihop, smeten blev väldigt rinnig... så egentligen är det nog klokt att låta fisken få rinna av på hushållspapper innan rör ihop smeten. Men oavsett så ska det ju tuggas, så det gjorde inget att de föll isär. För gott var det! Såsen passade perfekt till! 


4-6 portioner

600 g vit fiskfilé (tex sej eller kolja)
4 msk rumsvarmt smör
1 1/2 msk potatismjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
1 krm riven muskot
1 vitlöksklyfta
2 msk tinad avrunnen spenat
3 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
1 tsk senap
1/2 krm kajennpeppar 
2 dl crème fraiche
Salt, malen vitpeppar 

Kör hastigt fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde, ägg, riven muskot, 1 tsk salt och 1/2 tsk vitpeppar i mixer eller matberedare. Smeten behöver inte bli helt slät. Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar. Stek några minuter på varje sida. Skala vitlöken. Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och kajennpeppar i en mixer eller med mixerstav. Rör sist i crème fraiche, 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera fiskkakorna med spenatcrèmen, kokt potatis och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar