Sidor

fredag 10 november 2017

Chorizostroganoff med gult ris

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt och gott! Jag som annars inte är så förtjust i kidneybönor tyckte faktiskt att de slank ner utan att jag tänkte på det.


Ca 4 portioner

3 dl ris
2-3 tsk gurkmeja
2 chorizokorvar
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk kidneybönor
1 burk krossade tomater
2-3 msk stark chilisås
2 1/2 dl grädde
Smör till stekning
Salt, peppar

Koka ris enligt anvisning på paketet. Låt gurkmeja koka med. Skär korven i slantar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och korv i smör i en wok eller annan stor panna tills löken är gyllenbrun och korven får lite färg. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skär den i stavar. Låt fräsa med korven tills den får lite färg. Spola av kidneybönorna i kallt vatten. Lägg ner dem i pannan tillsammans med krossade tomater och chilisås. Låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med 1 tsk salt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar