Sidor

fredag 10 november 2017

Klassisk laxpudding

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Har testat göra laxpudding några gånger förut och måste säga att denna faktiskt är den bästa hittills! De andra har känts lite torra, denna hade ganska så mycket äggstanning så den var saftig och god!


Ca 4 portioner

Ca 250 g rimmad lax (i tunna skivor)
Ca 700 g potatis (oskalad)
1 gul lök
1 kruka dill
4 ägg
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g smör + lite skirat smör till serveringen
Salt, grovmalen vitpeppar

Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Smöra en ugnssäker 2-liters form (gärna springform). Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll över äggblandningen. Klicka över smör. Tillaga i ugnen ca 1 timme. Ta ut och låt svalna något. Servera med skirat smör och sallad.

1 kommentar:

  1. En klassiker jag också provat så nu blir det samma i morgon igen !

    SvaraRadera