Sidor

onsdag 25 oktober 2017

Oxsvansragu

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Helt klart en utav mina favoriter. Älskar när man kokar kött sådär länge så det bara faller isär i trådar. Supergott!!


Ca 4 portioner

1 1/2 kg oxsvans i bitar
1 morot
1 bit rotselleri (250 g)
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1-1 1/2 liter vatten
15 vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
1 msk balsamvinäger
1-2 msk tomatpuré 
4 msk konc oxfond
1-2 lagerblad
1/2 dl sherry
2 msk maizena redning
Smör till stekning
Salt, peppar

Skala morot, rotselleri och gul lök. Skär i bitar. Ansa och skär purjon i bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek köttet i 1 msk smör i en gryta. Pudra över vetemjölet och rör om. Tillsätt vatten, pepparkornen, vinäger, tomatpuré, lagerblad och fond. Låt koka i 2 1/2-3 timmar under lock. Tillsätt cherryn efter 2 timmar. Sila av kött och grönsaker. Koka ihop skyn till halva mängden. Red av med maizena redning. Häll tillbaka köttet och grönsakerna. Smaka av med 2 tsk salt och 2 krm peppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar