Sidor

torsdag 19 oktober 2017

Morotssoppa med örtkesella

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt och gott!


4 port.

6 morötter (700 g)
1 gul lök
1 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm cayennepeppar
1 lime
1 burk kokosmjölk (4 dl)
2 dl kesella (10%)
1/2 dl hackad gräslök eller persilja
Salt, peppar

Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet med morot, lök, buljongtärningar och cayennepeppar. Låt koka i cirka 15 minuter. Finriv yttersta limeskalet, dela och pressa juicen ur limen, tillsätt detta, kokosmjölk och 1 tsk salt i soppan. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Blanda kesellan med gräslök eller persilja. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Servera soppan med en klick örtkesella, lite finskuren gräslök och gärna rostat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar