Sidor

torsdag 19 oktober 2017

Raggmunk i långpanna

Ett recept ur boken Hela Sveriges husman. Tänkte att det skulle vara smidigt att göra i långpanna, och visst blev det väl gott, men vanliga är godare.


4 port.

2 ägg 
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 1/2 dl vetemjöl
6-8 medelstora potatisar
2 pkt bacon a 140 g
Smör
Salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten långpanna med smör. Vispa ihop ägg, 1 dl av mjölken, vatten och 1 tsk salt. Tillsätt vetemjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i pannan. Stek baconet. Låt det rinna av på hushållspapper. Stick ner baconskivorna i smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg. Servera gärna raggmunken med lingon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar