Sidor

tisdag 3 januari 2017

Skaldjurssill

Får jag välja så tar jag helst av de krämiga sillsorterna på julbordet, som denna sortens sill. Tycker att det är godast! 


1 burk inlagd sill a 420 g

1 burk räkor i saltlag, ca 180g 
1 rödlök
1 dl fint hackad dill
1/2 dl fint hackad gräslök
3 msk majonäs
1 burk créme fraiche (2 dl)
100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom

Lägg in sillen i lag enligt beskrivningen på burken, låt stå i kyl 1 dygn.
Låt sill och räkor rinna av väl. Dela sillen i sneda bitar och grovhacka. Finhacka lök, dill, och gräslök. Lägg i en skål. Rör ihop majonäs och créme fraiche, blanda ner. Vänd till sist ner romen men spar lite till garnering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar