Sidor

tisdag 3 januari 2017

Champagnesill

Helt klart en utav de godaste sillarna på senaste julbordet! Väldigt god!


1 burk inläggningssill a 420 g
2 st scharlottenlökar
1,5 dl vitt vin/mousserande/champagne
3-4 msk forellrom
2 dl créme fraiche
Citron
Svartpeppar och salt
Forellrom för dekoration

Lägg in sillen enligt beskrivningen på burken, låt stå kallt 1 dygn. 
Sila av lagen från sillen och skär i lite tunnare bitar, ca 1 cm breda och lägg i en skål. Hacka scharlottenlökarna fint och stek i smör. Löken ska bli mjuk och lite genomskinlig, inte brynt. Häll i vinet och dra några drag med pepparkvarnen. Låt koka på låg värme tills vinet kokat. Ställ åt sidan och låt svalna. Lägg över löken ihop med sillen och vänd i créme fraichen följt av romen. Smaka av och addera på svartpeppar, salt och eventuellt citron om mer syra önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar