Sidor

söndag 1 januari 2017

Mjuk pepparkaka

Ett recept från boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. 
Den var okej när den var alldeles nybakad, varm och god. Men sen blev den snabbt torr och tråkig. 


100 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
1 1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1/2 tsk malen kryddnejlika

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret och gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i bakformen och grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills en sticka är torr. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar