Sidor

fredag 23 december 2016

Kaffetryffel med kokos

Väldigt god tryffel! Och inte allt för krångligt att göra. Hoppade dock över sista momentet med mörk choklad, kändes onödigt. Receptet kommer från boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. 


Ca 25 kulor

200 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk snabbkaffepulver
1 1/2 dl florsocker 
25 g rumsvarmt smör
2 dl kokosflingor

Florsocker eller kakao
Ca 300 g vit choklad
Mörk choklad

Hacka chokladen. Lägg i en skål med grädden och värm över sjudande vattenbad tills all choklad har smält. Rör ner snabbkaffet. Ta av skålen från värmen och blanda ner florsocker, smöret i små klickar och kokos. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna. Doppa en klick av tryffeln i florsocker eller kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in dem i frysen i ca 1 timme. Smält vit choklad i en skål över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i chokladen och lägg tillbaka på plåten med bakplåtspapper. Smält den mörka chokladen och dekorera kulorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar