Sidor

tisdag 3 januari 2017

Kanel- och lingonsill

Fick en tidning om julen av min mamma, hittade detta receptet där i. Väldigt enkelt och gott. 


2 burkar inläggningssill a 420 g

Lag:
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättiksprit 12%
1 dl lingon, frysta, men tinade eller färska

Inläggning:
2 rödlökar
10 krm hela kardemummakärnor
10 kryddnejlikor
2 lagerblad
1 kanelstång

Garnering:
Lingon, frysta men tinade eller färska

Skölj av sillen och låt den rinna av. Dela den i 1 cm sneda bitar. Lag: koka ihop vatten, socker och ättiksprit och tillsätt sedan lingonen. Ta av lagen från plattan och låt den svalna. Sila sedan av lingonen och ställ åt sidan så länge. Inläggning: skala och skiva löken. Mortla kryddpeppar och kardemummakärnor. Varva sill, lök, lingon och kryddor i en väl rengjord burk. Slå över den kalla lagen och sätt på ett lock. Låt sillen stå kallt i ca ett dygn. Garnera med lingon och servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar