Sidor

tisdag 3 januari 2017

Citron- och purjolökssill

Ett till recept från tidningen om jul som jag fick av min mamma. Blev en väldigt god sill!


2 burkar inläggningssill a 420 g
1 purjolök
1 1/2 citron
1 tsk kryddpepparkorn
10 st vitpepparkorn
1 tsk rosépepparkorn
5 kryddnejlikor
1 lagerblad

Lag:
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättiksprit 12%

Skölj sillen och låt den rinna av. Dela den i ca 1 cm snedställda bitar. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Spara lite till garneringen. Tvätta och skiva en av citronerna. Strimla skalet på hälften av den andra citronen. Spara lite till garnering. Krossa alla kryddor, utom lagerbladet, lätt i en mortel. Lag: koka ihop samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Ta av från plattan och låt svalna helt. Varva kryddor, purjolök, citronskivor, strimlat citronskal samt lagen i en skål eller burk. Låt vila svalt minst 1 dygn före servering. Vid servering, toppa med strimlad purjolök och strimlat citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar