Sidor

tisdag 3 januari 2017

Kanderade chilinötter

Hade massor med julnötter kvar från julbordet, så satte mig ner och knäckte alla! Jisses, det tog nästan tre timmar haha!
Testade i alla fall detta receptet från Leila Lindholm, blev väldigt gott!


  • ½ dl strösocker 
  • 1 nypa chiliflakes 
  • 1 tsk kanel

  • 2 tsk smör 
  • 5 dl blandade rostade nötter (pekannötter, valnötter, mandlar, jordnötter) 
  • Flingsalt
  1. Häll strösocker, chiliflakes och kanel i en het wok eller stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad, ljusbrun ton. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt hälften av smöret och rör ut.
  2. Tillsätt nötter och sesamfrön och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt resterande smör och rör om. Krydda med flingsalt. 
  3. Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar