Sidor

onsdag 21 december 2016

Apelsinsill

Här kommer en till sillsort från julbordet! God!



 6 portioner 
  • 420 g färdig inläggningssill, en förpackning

Lag:

  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl ättikssprit, 12 procent
  • 1 dl socker
  • 1 st lagerblad
  • 3 st stjärnanis

I burken:

  • 0,5 st röd lök
  • 1 st apelsin, strimlat skal


  1. Koka upp lagen och låt den kallna helt.
  2. Låt sillen rinna av och skär den i gaffelstora bitar.
  3. Varva sillen i burk med tunna strimlor av apelsinskal och skivad rödlök. Häll över lagen och se till att den täcken sillen. Låt stå minst ett dygn i kylskåp.
  4. Garnera med rödlök och extra skalstrimlor vid servering. Sillen håller sig 4-5 dagar i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar