Sidor

tisdag 20 december 2016

Gravad strömming

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Trodde det skulle bli en speciell smak men tycker att det smakade som vanlig inlagd sill... helt okej inläggning, men inte någon favorit direkt.


Ingredienser

Inte ett sillbord utan gravad strömming. Jag lägger hälften i senapssås och hälften i vitlökssås.

Blanda vatten, ättikssprit och salt till en lag. Skölj strömmingen. Dra av skinnet utmed varje filé och lägg filéerna i lagen. Låt stå kallt i 6-8 timmar tills köttet är vitt. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper. 

Senapssås: Blanda senap, äggula, vinäger och socker. Vispa ner oljan, lite i taget. Rör ner dillen och smaka av med salt. 

Vitlökssås: Blanda alla ingredienser. 

Blanda hälften av strömmingen med senapssås och resten med vitlökssås. Se till att strömmingen är ordentligt täckt. Låt stå i kylen i minst ett dygn före servering. 

Strömmingen håller i drygt en vecka i kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar