Sidor

tisdag 20 december 2016

Per Morbergs senapssill

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Helt ärligt så tycker jag inte att den smakade senap över huvudtaget, så lite konstigt att han ens kallar den för senapssill. Men den var god!


200 g inlagd sill

Senapssås:
1-2 msk senap
1/2 msk strösocker
3 msk rapsolja eller annan neutral olja
2 dl gräddfil
3 msk strimlade inlagda rödbetor
2 msk strimlad ättiksgurka
2 msk hackad dill
Salt

Låt sillen rinna av och skär den i smala , fina bitar. Rör ihop senap och socker och tillsätt sedan oljan, lite i taget. Blanda ner gräddfilen, rödbetorna, gurkan och dillen. Smaka av med salt. Blanda såsen med sillen i en burk och låt stå minst 2 dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar