Sidor

söndag 6 november 2016

Rårakor med löjrom

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Supergott! 


4 portioner

200 g löjrom
1 rödlök
1 dl gräddfil
4 citronklyftor
4 dillvippor

Rårakor:
6 stora fasta potatisar (ca 600 g)
Salt och peppar
Smör och matolja till stekning

Låt rommen rinna av i en finmaskig sil i några timmar i kylen. Skala och finhacka löken. Skala och finriv potatisen till rårakorna och krama ur vätskan väl. Lägg  det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar. Hetta under tiden upp lite smör och olja i en stekpanna, på något mer än medelvärme, tills det blivit gyllenbrunt. Lägg i en fjärdedel av smeten  och bred ut den till en tunn råraka. Stek i 3-5 minuter på varje sida tills den fått fin färg och börjar bli frasig i kanterna. Lägg rårakan på hushållspapper för att suga upp fettet. Stek resten på samma sätt. Servera rårakorna med rommen, hackad lök, gräddfil och en citronklyfta. Garnera med en dillvippa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar