Sidor

söndag 6 november 2016

Köttfärslimpa

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. En riktig klassiker! Gott!


4 portioner

500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk eller grädde
1 liten gul lök
1 msk smör
1 ägg
1-1 1/2 tsk salt
2 krm peppar

Tillbehör:
1 pkt bacon (140 g)
2-4 lagerblad
4 stora tomater
1 rödlök
Salt och peppar
Timjankvistar till garnering

Värm ugnen till 175 grader. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör tills den fått lite färg. Låt svalna. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Arbeta den väl. Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lagerblad och lägg den i en stor smord ugnsform. Halvera tomaterna och lägg dem runt om köttfärslimpan. Skala och strimla rödlöken. Lägg strimlorna på tomaterna och salta och peppra. Sätt in formen i ugnen och stek i 45-60 minuter. Servera köttfärslimpan med tomaterna och kokt potatis eller potatismos. Garnera med färska timjankvistar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar