Sidor

söndag 6 november 2016

Räkcocktail

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkelt och gott! Men kändes lite mer som något jag skulle kalla räksallad.. 


4 portioner

200 g handskalade färska eller frysta räkor
4 färska sparrisar
4-8 små champinjoner
2 små tomater
5 dl strimlad grönsallad
1 dl gröna ärter
Paprikapulver
Dill till garnering

Rhode Island-sås:
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk konjak
1 tsk pressad citron
2-3 msk dillsås
1 tsk tomatpuré 
Salt
1/2 krm cayennepeppar 

Blanda ingredienserna till såsen. Ställ kallt. Bryt av nedre delen av sparrisen och skala resten av stjälken. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och koka den i 10-15 minuter. Låt sparrisen rinna av och skär den i två delar. Doppa topparna i paprikapulver. Skiva champinjonerna tunt. Kärna ur och strimla tomaterna. Varva sallad, champinjoner, tomater, räkor och ärter vackert i glas eller skålar. Avsluta med några räkor på toppen, häll över lite Rhode Island-sås och dekorera med sparrisarna och en dillkvist. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar