Sidor

torsdag 24 november 2016

Abborre i dillsås

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkelt och gott! Panerad fisk är en utav mina favoriter när det gäller fisk!


4 portioner

600 g Abborrfiléer utan skin
2 msk vetemjöl
2 msk ströbröd
Salt och nymalen vitpeppar
Smör till stekning
Citronklyftor till servering

Dillsås:
2 st charlottenlökar
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1/2 msk pressad citron
1 dl hackad dill

Vänd Abborrfiléerna i en blandning av mjöl, ströbröd, salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek filéerna gyllenbruna, 1-2 minuter på varje sida. Servera med dillsås, kokt potatis och citronklyftor.

Dillsås:
Skala och finhacka charlottenlöken. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt grädde och pressad citron och koka ihop i cirka 5 minuter till en simmig sås. Rör ner dillen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar