Sidor

torsdag 24 november 2016

Biffstek med lök

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Lätt att göra och gott!


4 portioner

4 skivor hängmörad utskuren biff, á180 g
6-8 gula lökar
100 g smör
1 msk råsocker
2 dl köttbuljong
Salt och nymalen peppar
1/2 dl hackad persilja till garnering

Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret. Häll över buljongen när löken är mjuk och har fått fin färg. Låt koka ihop till en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar. Banka ut biffarna något med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek. Salta och peppra biffarna. Stek dem i resten av smöret i en stekpanna på hög värme, 2-3 minuter på varje sida (biffarna ska vara rosa inuti). Häll skyn över biffarna, lägg på den stekta löken och strö över hackad persilja. Servera gärna med saltgurka och kokt potatis, helst mjölig så du kan mosa den i den goda skyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar