Sidor

måndag 17 oktober 2016

Sjömansbiff

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Helt okej vardagsmat, köttet blir väldigt mört och gott!


4 portioner

500 g innanlår, fransyska eller utskuren biff av nöt (6-8 skivor)
8-10 potatisar (800g)
2-4 gula lökar
2 msk smör
Salt och vitpeppar
1 flaska öl (helst ljus lager), 33 cl
2 dl köttbuljong
2 lagerblad
Hackad persilja till garnering 

Putsa köttskivorna och bulta dem lätt med handen. Skala potatisen och löken. Skär potatisen i tjocka skivor och löken i tunna skivor. Bryn löken i lite av smöret i en stekpanna. Ta upp den och bryn sedan köttskivorna på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet. Häll öl och buljong i stekpannan. Koka upp och vispa ur pannan, sila skyn. Varva kött, potatis och lök i en stekgryta. Underst och överst ska det vara potatis. Häll på vätskan, tillsätt lagerbladen och lägg på lock. Låt koka på svag värme på spisen i 40-60 minuter tills köttet är riktigt mört. Garnera med persilja och servera med saltgurka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar