Sidor

måndag 24 oktober 2016

Laxpudding

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkelt att göra och gott!


4 portioner

400 g rimmad lax
8-10 kokta skalade potatisar
1 gul lök
1 dl hackad dill

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Tillbehör:
200 g smör
Dill
Citronskivor

Värm ugnen till 200 grader. Skär laxen i tunna skivor. Skär potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Skala och skiva löken. Varva potatisen, lax, lök och dill i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. Vispa samman äggstanningen och häll den över potatisen i formen. Grädda laxpuddingen i ca 45 minuter mitt i ugnen. Skira smöret och servera det till laxpuddingen. Garnera med dill och citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar