Sidor

måndag 24 oktober 2016

Fiskpudding

Ett recept från Per Morbergs bok
Morberg lagar husmanskost. Nu blev det många fiskrecept flera dagar i rad, men det är ju gott med fisk. Detta receptet var faktiskt mycket godare än vad jag trodde att det skulle vara! Räkorna är pricken över i:et!


4 portioner

5 dl kokt torskfilé (400 g)
3/4 dl rundkornigt ris
1 1/2 dl vatten + salt
1 msk smör
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 dl hackad dill efter smak
Salt och nymalen vitpeppar
Smör

Tillbehör:
150 g skalade räkor
Kokta sockerärter
Skirat smör

Värm ugnen till 225 grader. Koka riset i en kastrull med vatten, smör och salt. Låt koka i 10 minuter på svag värme under lock. Tillsätt mjölken och låt sjuda i ytterligare 30-40 minuter under lock tills riset känns mjukt. Låt svalna. Blanda ner äggen och den kokta fisken i bitar. Tillsätt dillen. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Klicka på smör. Grädda puddingen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills den har stannat. Servera med räkor, kokta sockerärter eller gröna ärter och skirat smör. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar