Sidor

måndag 24 oktober 2016

Inkokt lax med skarpsås

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett enkelt och gott recept!


4 portioner

600 g laxfilé av mittbit utan skinn

Lag:
1/2 gul lök eller purjolök
1 morot
1 liter vatten
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 msk salt

Tillbehör:
2 hårdkokta ägg

Skarpsås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 msk skånsk senap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
Salt och nymalen vitpeppar

Skär laxen i portionsbitar. Skala och hacka löken och moroten. Blanda alla ingredienser till lagen och låt koka upp. Lägg i fiskbitarna och låt koka upp igen. Dra kastrullen från värmen och låt fisken kallna i lagen. Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor.

Skarpsås:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen kallt till dess att den ska serveras. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar