Sidor

tisdag 13 september 2016

Fläskkarré med hoisin och gurksallad

Ett recept från ICAs matkasse, riktigt gott! Rekommenderas!



 2

Gurksallad

  • 1/2 gurka 
  • 1/2 lime 
  • 2 tsk olja 
  • 1/2 tsk sambal oelek 
  • 1/2 tsk strösocker 
  • 1 msk sesamfrö 
  • 2 krm salt

    Ris

    • 2 port ris (eller nudlar)

    Karré

    • 2 skivor fläskkarré (med ben)
    • 1 tsk olja 
    • salt och peppar
    • 1 dl hoisinsås 

    Till servering

    • 1/2 ask solrosskott (à 100 g)
      1. Gurksallad: Skär gurkan i tunna skivor och blanda med limesaft, olja, sambal, socker, sesamfrö och salt.
      2. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
      3. Karré: Stek karréskivorna i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och häll i hoisinsåsen. Låt sjuda ca 2 minuter.
      4. Till servering: Servera karrén i såsen med ris, gurksallad och solrosskotten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar