här provar jag att göra en ny maträtt nästan varje dag.
Sidor
▼
tisdag 13 september 2016
Fläskkarré med hoisin och gurksallad
Ett recept från ICAs matkasse, riktigt gott! Rekommenderas!
Gurksallad
1/2 gurka
1/2 lime
2 tsk olja
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk strösocker
1 msk sesamfrö
2 krm salt
Ris
2 port ris (eller nudlar)
Karré
2 skivor fläskkarré (med ben)
1 tsk olja
salt och peppar
1 dl hoisinsås
Till servering
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gurksallad: Skär gurkan i tunna skivor och blanda med limesaft, olja, sambal, socker, sesamfrö och salt.
Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Karré: Stek karréskivorna i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och häll i hoisinsåsen. Låt sjuda ca 2 minuter.
Till servering: Servera karrén i såsen med ris, gurksallad och solrosskotten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar