Sidor

tisdag 13 september 2016

Lingonsylt

Superlätt att göra och väldigt gott! 


2 liter lingon (1 kg)
5 dl strösocker eller syltsocker

  1. Skölj lingonen och rensa bort ev. skräp. Lägg dem i en kastrull.

  2. Häll på syltsocker eller strösocker.

  3. Låt koka upp på medelvärme under omrörning. Låt koka ca 12 minuter. Om det skvätter, sänk värmen, men inte mer än att det fortfarande kokar.

  4. Ta bort det mesta av det rosa skummet. Detta görs för att få längre hållbarhet på sylten.

  5. Häll upp i rena glasburkar med tättslutande lock. För längre hållbarhet kan man ställa in glasburkarna i 100°C varm ugn innan man häller upp sylten.

    Låt svalna. Det spelar ingen roll om man sätter på locket direkt eller senare när lingonsylten svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar