Sidor

onsdag 24 augusti 2016

Rostas med tomat och haricots verts

Ett recept från ICAs matkasse, väldigt gott! Lätt att göra också!


 2

  • 450 g amandinepotatis 
  • 2 tsk olja 
  • salt och peppar
  • 1/2 ask haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)
  • 2 skivor rostas (1 skiva motsvarar ca 150 g)
  • 1 tsk smör 
  • 1/2 krispsallad 
  • 1 dl bearnaisesås
  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Skär potatisen i skivor och blanda med oljan, salt och peppar. Häll ut i en långpanna och sätt in mitt i ugnen först 12 minuter.  
  3. Ansa bönorna. Lägg sedan bönorna och tomaterna i pannan och rosta ytterligare ca 8 minuter.
  4. Stek köttet i smöret i en stekpanna ca 6 minuter. Krydda med salt och peppar och vänd då och då. 
  5. Ansa salladen och lossa salladsbladen. Servera köttet med potatis, grönsaker och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar