Sidor

måndag 8 augusti 2016

Pannbiff med lök

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt saftiga och goda pannbiffar. 


4 portioner.

500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1/2 dl ströbröd
3 msk fransk senap
3 msk tamarisoja
2 dl vispgrädde
Smör till stekning

Lökgarnityr:
4 gula lökar
Smör till stekning
2 dl köttbuljong
Hackad persilja till garnering

Skala och finhacka löken till färsen och stek den mjuk i smör utan att den tar färg. Låt svalna. Blanda färsen med ägget. Tillsätt löken och övriga ingredienser och blanda till en smidig smet. Forma färsen med blöta händer till mindre biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida. Skala och skiva löken till garnityret. Stek den mjuk på svag värme i smör. Häll i buljongen och låt alltsammans koka en stund. Servera pannbiffarna med löken, kokt eller stekt potatis och grönsaker. Garnera med persilja. 

1 kommentar: