- 500 g vegetarisk pytt
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk senap
- 2 äggulor
- 1 ask färsk persilja (à 20 g)
- 2 msk riven pepparrot
- ca 375 g lövbiff
- 1 msk smör
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Blanda rotfruktspytten med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Stek pytten mjuk mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Vispa grädden och smaka av med senap, salt och peppar.
- Knäck äggen och spara gulorna.
- Hacka persiljan och vänd ner i pytten.
- Riv pepparroten.
- Stek lövbiffen hastigt i smöret i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Servera lövbiffen nystekt med rotfruktspytt, äggula, senapsgrädde och pepparrot.
Sidor
▼
onsdag 31 augusti 2016
Lövbiff med pepparrot och äggula
Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt gott! Annorlunda med den smaksatta grädden till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar