Sidor

onsdag 31 augusti 2016

Lövbiff med pepparrot och äggula

Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt gott! Annorlunda med den smaksatta grädden till! 


 2

  • 500 g vegetarisk pytt 
  • 1 msk olja 
  • salt och peppar
  • 1 dl vispgrädde 
  • 1 tsk senap 
  • 2 äggulor 
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 msk riven pepparrot 
  • ca 375 g lövbiff 
  • 1 msk smör
    1. Sätt ugnen på 225˚C.
    2. Blanda rotfruktspytten med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Stek pytten mjuk mitt i ugnen ca 15 minuter.
    3. Vispa grädden och smaka av med senap, salt och peppar.
    4. Knäck äggen och spara gulorna.
    5. Hacka persiljan och vänd ner i pytten.
    6. Riv pepparroten.
    7. Stek lövbiffen hastigt i smöret i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    8. Servera lövbiffen nystekt med rotfruktspytt, äggula, senapsgrädde och pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar