Sidor

lördag 27 augusti 2016

Kräftpasta med saffran och salladsärtor

Väldigt gott och enkelt recept från ICAs matkasse! 



 2

  • 2 port spaghetti 
  • 150 g salladsärter 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 1 msk olja 
  • 1/2 g saffran 
  • 2 dl vispgrädde 
  • 1 dl lake från kräftorna
  • 1 tsk majsstärkelse 
  • 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 65 g röd mangold


    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och koka salladsärtorna med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
    2. Skala och hacka vitlöken.
    3. Fräs vitlöken i oljan i en kastrull och rör i saffranet. Tillsätt grädden och laken blandad med majstärkelsen under omrörning och låt koka ca 3 minuter.
    4. Blanda kräftorna med såsen och vänd sedan ner pastan och salladsärtorna.
    5. Servera med mangold


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar