Sidor

fredag 5 augusti 2016

Krusbärssylt

Ett recept ur boken Ut i trädgårdens skafferi. Enkelt och gott, men lite för rinnig för min smak.


2 liter krusbär
3 dl vatten
1,5 kg strösocker
1 krm natriumbensoat per kg färdig sylt

Snoppa och skölj krusbären. Låt dem rinna av. Koka vatten och socker till en simmig lag. Skumma om det behövs. Låt lagen svalna. Lägg i krusbären och låt sylten få ett uppkok. Dra grytan från värmen, skaka om försiktigt och skumma väl. Koka sylten 10-12 minuter. Skaka grytan lätt under tiden och skumma noggrant. Sylten ska bli klar och simmig och bären fyllda med lag. Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt. Ös upp sylten på små rena burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar