Sidor

onsdag 24 augusti 2016

Fattiga riddare

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Perfekt som både lunch och fika, som man gör med våfflor. Enkelt och gott är det i alla fall!


4 portioner

8 skivor dagsgammalt vitt matbröd
Smör till stekning

Smet:
2 ägg
4 dl mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt

Garnering:
1 1/2 tsk kanel
1/2 dl strösocker

Vispa samman äggen med lite av mjölken och allt mjölet. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Blanda kanel och socker på ett fat. Blöt upp brödskivorna i smeten. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i smör i en stekpanna och vänd dem direkt i kanel- och sockerblandningen. Servera fattiga riddarna rykande heta med sylt och vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar