Sidor

onsdag 13 juli 2016

Arrabbiata med kyckling och sockerärter

Ett recept från ICAs matkasse. Gjorde iordning maten och tog med den till vår tomt där sambo håller på att gräva för fullt. Viktigt att fylla på med energi! Gott var det också!


 2
  • 2 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 rödlök 
  • 300 g strimlad kycklingfilé 
  • 1 tsk olja 
  • salt och peppar
  • 1/2 dl pesto arrabbiata 
  • 1 dl vatten 
  • 1/2 ask sockerärter (à 150 g)
  • 1/2 dl grana padano (flarn)
    1. Sätt på vatten till pastan.
    2. Skala och skiva löken. Stek lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt peston och vattnet och koka upp.
    3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sockerärterna när det återstår ca 3 minuter av pastans koktid.
    4. Servera pastan med kycklingen i såsen och strö över osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar