Sidor

torsdag 23 juni 2016

Räksallad med ägg och pepparrot

Ett recept från ICAs matkasse. Gott med sallad nu när det är så varmt! Men lite skumt att ha potatis i, det hade jag nog egentligen velat hoppa över.


 2

Räksallad

  • 400 g fast potatis 
  • 2 ägg 
  • 460 g räkor i lake 
  • 1 avokado 
  • 1/2 ask sockerärter (à 150 g)
  • 1 tomat 
  • 20 g dill 
  • 1/2 silverlök 
  • 1/2 romansallad 

Pepparrotskräm

  • 4/5 dl färskost med pepparrot
  • 1 msk mjölk 
  • salt och peppar

  1. Skala, dela och koka potatisen.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem sedan kalla. Skala och skär äggen i halvor.
  3. Häll av räkorna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
  4. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur och skiva avokadoköttet. Strimla sockerärterna fint.
  5. Skär tomaten i tunna klyftor. Hacka dillen. Skala och skiva löken. Skär salladen i bitar. Blanda allt till en sallad.
  6. Pepparrotskräm: Blanda färskosten med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera salladen med pepparrotskrämen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar