Sidor

torsdag 9 juni 2016

Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis

Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt lätt att göra och gott!



 2
  • 450 g delikatesspotatis 
  • 1 tsk olja 
  • salt och peppar
  • 1 dl bearnaisesås 
  • 1 msk chilisås 
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 200 g bellaverde broccoli
  • ca 400 g fläskkotlett med ben
  • 1 tsk smör 
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
    1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
    2. Dela potatisen och blanda med oljan. Salta och peppra och häll ut på den varma plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
    3. Blanda bearnaisesåsen med chilisåsen. Dela tomaterna i halvor och vänd ner.
    4. Koka bellaverden i saltat vatten ca 4 minuter.
    5. Stek kotletterna i smöret ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra.
    6. Servera kotletterna med potatisen, bellaverden och salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar