Sidor

torsdag 9 juni 2016

Rabarbersorbet

Ett recept ur boken Jordgubbar och rabarber av Sandra Leigh Draznin. Trodde den skulle smaka friskt och gott och lite syrligt... Men vilken besvikelse, smakade snarare sött och slibbigt!


3 hela kardemummakapslar
3 dl strösocker
2,5 dl vatten
250 g rabarber i bitar
1 msk nypressad citronsaft

Krossa kardemummakapslarna och lägg dem i en kastrull med vatten och socker. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 5 minuter. Sila ner sockerlagen i en större gryta, tillsätt rabarber och citronsaft. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under omrörning, tills rabarbern är helt mjuk. Häll över och kör i matberedare tills blandningen är slät och avsvalnad. Frys sorbeten i en glassmaskin eller häll över den i en form och ställ in i frysen. Rör sorbeten emellanåt under infrysningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar