Sidor

måndag 20 juni 2016

Per Morbergs makaronipudding

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ser bara ut som en slemmig hög på bilden, men det var väldigt gott!


Ca 4 port.

4 dl idealmakaroner (1,5 liter kokta)
1 gul lök eller 1 liten purjolök
250 g rimmat sidfläsk
2 dl grovriven lagrad ost

Äggstanning:
3 ägg
5 dl vispgrädde + mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Värm ugnen till 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Skala och finhacka löken. Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter. Blanda alla ingredienser till äggstanningen. Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen. Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna. Servera med ketchup. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar