Sidor

måndag 20 juni 2016

Dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödlöksvinägrett

Ett recept från ICAs matkasse. Enkelt och gott att göra! Äter annars sällan fläsk förutom bacon, så kul att få testa lite olika recept med kotletter. 



 2
  • 400 g fast potatis 

Sparris

  • 1/2 rödlök 
  • 1 msk olivolja 
  • 1/2 msk rödvinsvinäger 
  • salt och peppar
  • 250 g grön sparris 

Kotletter

  • 2 fjärilskotletter 
  • 1 tsk olja 
  • 1 dl vispgrädde 
  • 1/2 dl vatten 
  • 1/2 tsk dragon 
  • 1 msk senap
    1. Koka potatisen.
    2. Sparris: Skala och finhacka löken. Blanda den med olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar.
    3. Bryt av nedre delen av stammen på sparrisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och blanda med rödlöksvinägretten.
    4. Kotletter: Bryn kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde, vatten, dragon och senap och sjud ca 3 minuter.
    5. Servera kotletterna i såsen med sparris och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar