Sidor

onsdag 15 juni 2016

Köttbullar i dillsås

Ett recept från ICAs matkasse. Man kunde välja om man ville forma köttfärsen till köttbullar eller låta den vara som hamburgare. Jag var bekväm och lät den vara som hamburgare som du ser på bilden. Hur som helst var det gott.


 1

  • 225 g amandinepotatis 
  • 10 g färsk dill 
  • 1 port färska hamburgare (2 port burgare motsvarar ca 225 g)
  • 1/4 msk smör 
  • 1/2 dl vispgrädde 
  • 1/2 dl mjölk 
  • salt och peppar
  • 1/2 huvudsallad 
  • 1/4 förp salladsärter (à 150 g)
    1. Koka potatisen.
    2. Hacka dillen. 
    3. Forma burgarna till köttbullar (eller stek dem som hamburgare) och stek dem i smör i en stekpanna.
    4. Sänk värmen och häll i grädde och mjölk. Låt koka sakta ca 5 minuter. Rör om då och då. Blanda ner dillen. Smaka av med salt och peppar.
    5. Ansa salladen och plocka loss bladen.
    6. Lägg salladsärterna i kokande saltat vatten och koka ca 1 minut. Häll av vattnet.
    7. Servera köttbullarna med potatis, salladsärter, sallad och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar