- ca 300 g torsk
- salt och peppar
- 140 g torrsaltat bacon
- 1 msk smör
- 400 g potatisgnocchi
- 1/2 förp salladsärter (à 150 g)
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 tsk timjan
- 1/2 kruka persilja
- Sätt på en kastrull med vatten till potatisgnocchin.
- Skär torsken i 2 bitar (för 2 port). Krydda dem med peppar och linda 3 skivor bacon runt varje filé.
- Stek torsken sakta i smöret i en stekpanna, 4–6 minuter på varje sida.
- Koka gnocchin och salladsärterna ca 2 minuter. Häll av i ett durkslag och låt dem rinna av.
- Koka upp grädde och mjölk med timjan i pastakastrullen. Vänd ner gnocchin och salladsärterna. Krydda med salt och peppar. Låt det bli varmt.
- Hacka persiljan och vänd ner.
- Servera torsken med gnocchin och salladsärterna.
Sidor
▼
onsdag 15 juni 2016
Baconlindad torsk med potatisgnocci
Ett recept från ICAs matkasse, väldigt gott! Och lätt att göra också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar