Sidor

onsdag 15 juni 2016

Baconlindad torsk med potatisgnocci

Ett recept från ICAs matkasse, väldigt gott! Och lätt att göra också.


 2
  • ca 300 g torsk 
  • salt och peppar
  • 140 g torrsaltat bacon 
  • 1 msk smör 
  • 400 g potatisgnocchi 
  • 1/2 förp salladsärter (à 150 g)
  • 1 dl vispgrädde 
  • 1 dl mjölk 
  • 1 tsk timjan 
  • 1/2 kruka persilja
    1. Sätt på en kastrull med vatten till potatisgnocchin.
    2. Skär torsken i 2 bitar (för 2 port). Krydda dem med peppar och linda 3 skivor bacon runt varje filé.
    3. Stek torsken sakta i smöret i en stekpanna, 4–6 minuter på varje sida.
    4. Koka gnocchin och salladsärterna ca 2 minuter. Häll av i ett durkslag och låt dem rinna av.
    5. Koka upp grädde och mjölk med timjan i pastakastrullen. Vänd ner gnocchin och salladsärterna. Krydda med salt och peppar. Låt det bli varmt.
    6. Hacka persiljan och vänd ner.
    7. Servera torsken med gnocchin och salladsärterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar