här provar jag att göra en ny maträtt nästan varje dag.
Sidor
▼
lördag 11 juni 2016
Hallongrottor
Hallongrottor, det är enkla men väldigt goda kakor. Jag föredrar att göra dem i små formar för annars blir det lätt så att kakorna blir väldigt platta och sylten rinner över kanten.
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
Fyllning
1 dl fast hallonsylt
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i små pappersformar på plåtar.
Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar