Sidor

lördag 11 juni 2016

Hallongrottor

Hallongrottor, det är enkla men väldigt goda kakor. Jag föredrar att göra dem i små formar för annars blir det lätt så att kakorna blir väldigt platta och sylten rinner över kanten. 



Ca 22 st

  • 4 1/2 dl vetemjöl 
  • 1 dl socker 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 200 g smör (eller margarin)

Fyllning

  • 1 dl fast hallonsylt
    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. 
    3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i små pappersformar på plåtar.
    4. Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar