Sidor

måndag 20 juni 2016

Saffranspasta med lax och fänkål

Ett recept från ICAs matkasse, väldigt gott! Enkelt att göra!




 2

Sallad

  • 1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
  • 1 msk citronsaft 
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 rödlök 
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

Pasta

  • 2 port pasta fusilli
  • 300 g laxfilé 
  • 1 tsk olja 
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche 
  • 1/2 g saffran
    1. Sallad: Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.
    2. Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.
    3. Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.
    4. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    5. Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
    6. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.
    7. Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar