Sidor

torsdag 5 maj 2016

Stekt lax med dillstuvade morötter

Ett recept från ICAs matkasse. Har nu testat byta till bistrokassen, vilket är en kasse som verkar vara lagom stor för oss. Receptet var också gott, sambo blev väldigt förtjust, så känns lovande!


2 port.


  • 450 g potatis (gärna Cecile)

Dillstuvade morötter

  • 2 morötter 
  • 1 dl mjölk 
  • 1 dl smetana 
  • 2 tsk majsstärkelse 
  • salt och peppar 
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)

Lax

  • 2 port laxfilé 
  • 1 tsk olja 
  • 1/2 citron 
  • 65 g salladsmix 
  1. Koka potatisen.

  2. Dillstuvade morötter: 
  3. Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lite saltat vatten. Låt dem rinna av. Blanda mjölk och smetana i en kastrull, vispa ner majsstärkelsen. Koka ca 3 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar.
  4. Hacka dillen. Blanda ner den och morötterna

  5. Lax: 
  6. Stek laxen i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida, tills innertemperturen är 56°C. Krydda med salt och peppar.
  7. Skär citronen i klyftor.
  8. Servera laxen med dillstuvade morötter, potatis, sallad och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar