Sidor

torsdag 12 maj 2016

Sojastekt lax med syrlig mangosallad

Ett recept från ICAs inspirations matkasse. Väldigt gott och fräscht recept. Hoppade över koriandern i mangosalladen, för varken jag eller sambo tycker om koriander. 




Ris

  • 4 port ris 

Mangosallad

  • 1/2 gurka 
  • 1 rödlök 
  • 1 röd paprika 
  • 1 lime 
  • (1 kruka koriander)
  • 250 g fryst mango 
  • 1 msk olivolja 
  • peppar

Lax

  • 1 msk strösocker 
  • 1/2 dl japansk soja 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 4 port laxfilé 
  • 1 msk olja
    1. Tina mangon.
    2. Ris: 
    3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    4. Mangosallad:
    5.  Skala gurkan och löken. Dela och kärna ur paprikan. Tärna gurkan och paprikan och finhacka löken. Riv det yttersta skalet av limen. Grovhacka koriandern.
    6. Blanda mangon med grönsakerna, limeskalet och koriandern.  Vänd ner olivoljan och smaka av med peppar och limesaft.

    7. Lax: 
    8. Blanda sockret och sojan med pressad vitlök. Skär laxen i portionsbitar. Bryn den i oljan i en stekpanna, sänk värmen och stek ytterligare någon minut. Häll i sojablandningen och vänd runt laxen.
    9. Servera riset med laxen och mangosalladen.
    Tips

    Riv lite ingefära i sojan om det finns hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar