Sidor

måndag 9 maj 2016

BBQ kotlett med waldorfsallad

Ett recept från ICAs bistro matkasse. Enkelt och gott recept. Tyvärr skar sig såsen när jag värmde på den, men den gick att äta ändå!



2 port.


  • 2 port ris 
    Waldorfsallad
  • 100 g rotselleri 
  • 1 äpple 
  • 1/2 kruka persilja 
  • 1 dl smetana 
  • 1 msk senap 
  • salt och peppar

BBQ kotlett

  • ca 400 g fläskkotlett med ben
  • 1 tsk olja 
  • 2 dl grillsås BBQ
  • 1/2 dl vatten 
  • 1/2 dl valnötter 
  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Waldorfsallad: Skär bort skalet på rotsellerin, riv den och äpplet grovt. Strimla persiljan.
  3. Blanda det rivna med smetana, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. BBQ kotlett: Bryn kotletterna i olja i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och tillsätt grillsås och vatten, låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Grovhacka valnötterna.
  6. Servera köttet i såsen med ris, waldorfsallad och valnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar