Sidor

tisdag 24 maj 2016

Per Morbergs Biff Rydberg

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Detta är ju en riktigt god klassiker. Blev glad att han hade med den i sin bok så jag fick en anledning att göra det till middag! Rekommenderas starkt!


4 port.

800 g oxfilé, i bit
8-10 råa potatisar (800 g)
4 msk rapsolja eller annan neutral olja
50 g smör till stekning
2 gula lökar
Salt och nymalen peppar

Tillbehör:
Fransk senap
4 äggulor

Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar. Råstek potatisen på hög värme i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan och håll potatisen varm. Skär köttet i lika stora tärningar som potatisen. Skala och finhacka löken. Hetta upp resten av oljan och smöret i pannan. Stek köttet tillsammans med löken i omgångar i riktigt het panna. Rör inte om direkt utan låt köttet och löken vara tills pannan har fått upp värmen igen. Först då kan man röra om hastigt - då blir allt perfekt stekt. Salta och peppra. Servera med äggula och senap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar